Techmonde installatietechniek

Onderhoud

Uw Cv-Ketel staat 24 uur per dag 7 dagen per week aan, eigenlijk gebruikt u dit apparaat het meeste van alle apparaten in huis en u zult het dan ook vrij snel merken als de ketel niet meer werkt. Eens per jaar dient uw Cv-ketel nagekeken te worden door een erkend installateur welke de meetapparatuur heeft om dit goed uit te voeren.

Het gevaar van geen of te weinig onderhoud is dat de brander pakkingen die tijdens het onderhoud vervangen dienen te worden uitdrogen. Een brander pakking bevind zich zoals de naam doet vermoeden in de buurt van de brander, het warmste gedeelte van uw Cv-ketel waar het aardgas wordt verbrand. Als de pakking uitdroogt kunne hete rookgassen en zelfs de vlam zelf uit de brander komen, hierdoor kan er koolmonoxide vorming optreden een dodelijk gas welke u niet kan ruiken of zien. Daarnaast kan de vlam en de hitte van de rookgassen ervoor zorgen dat er in uw huis brandt uitbreekt welke zich zeer snel kan verspreide door de constante toevoeging van aardgas.

Dit kunt u dus allemaal eenvoudig voorkomen door uw installateur te bellen voor een onderhoudsbeurt aan het meest gebruikte apparaat in uw huis.